Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 133 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

29 вересня – Всесвітній день серця (World Heart Day)

Переглядів: 4324
27.09.2016 - 14:01

У 2016 році Всесвітній день серця проходить під девізом «Сила вашого життя».

В даний час серцево-судинні захворювання вважаються головною причиною смерті в світі: щорічно вони забирають близько 20 мільйонів людських життів. І, на жаль, кількість таких смертей постійно зростає.

Головні цілі Всесвітнього дня серця – підвищення інформованості людей про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання, а також стимулювання профілактичних заходів стосовно цих хвороб у всіх групах населення, пропаганда здорового способу життя.

Серцево-судинні захворювання займають лідируючу позицію в Україні, обумовлюючи майже ⅔ всіх випадків смерті, і цей показник залишається одним з найвищих серед країн Європи. Щороку в Україні діагностують близько 50 тис. випадків інфаркту міокарда (ІМ), з них лише 42% пацієнтів своєчасно отримують ефективну медичну допомогу. Випадків мозкового інсульту ще більше — 111 тис. в рік. В результаті цієї хвороби помирають до 50 тис. громадян та 20 тис. стають інвалідами. У той же час, за даними Всесвітньої федерації серця, 80% випадків ЇМ та інсульту можна запобігти, якщо вести здоровий спосіб життя (не палити, не зловживати алкоголем), контролювати вагу,правильно харчуватись, вести фізично активний спосіб життя.

Фактори ризику виникнення серцево-судинних захворювань та інсульту давно відомі і включають підвищені кров'яний тиск, рівень холестерину і глюкози в крові, паління, недостатнє споживання овочів і фруктів, надмірна вага, ожиріння і малорухливий спосіб життя..

До речі, нездоровий спосіб життя, який призводить до розвитку серцево-судинних захворювань, найчастіше формується в дитячому і підлітковому віці, а з віком ризик серцево-судинних захворювань тільки підвищується. Тому профілактику слід починати з самого дитинства. І крім здорового способу життя у сучасному суспільстві необхідно виховувати культуру здоров'я, яка включає регулярне медичне спостереження, навички боротьби зі стресом і прийоми збереження здоров'я в умовах агресивного навколишнього середовища і погіршення екологічної ситуації.

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Бахмутської міської ради»

 

Останні статті на сайті