Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 106 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Тиждень української писемності та мови у Бахмутській школі №2

Переглядів: 2039
15.11.2016 - 12:54

У Бахмутській школі №2 пройшов Тиждень української писемності та мови, оголошений Управлінням освіти Бахмутської міської ради. Без перебільшення можна сказати, що в заходах цього Тижня взяли участь усі учні школи.

Розпочався Тиждень святковою урочистою лінійкою, прикрасою якої, без сумніву, стали малюнки учнів початкових класів та стіннівки, підготовлені учнями 5-8 класів. У шкільній бібліотеці було створено тематичну виставку, яку зміг відвідати кожен учень школи. У класах пройшли інформаційні п’ятихвилинки: «9 листопада - День української писемності та мови», «Видатні мовознавці України», «Українська мова – мова моєї батьківщини».
Протягом тижня було проведено багато цікавих, повчальних та захоплюючих заходів. Так, учні 5 класу провели КВК «Українські казки, міфи, легенди, прислів’я», під час якого в ігровій формі показали свої знання українських казок, уривки з яких інсценували, міфів, прислів’їв та приказок. Учні 6-А та 6-Б класів позмагалися у філологічній грі «У казковому світі мови». А учні 7 та 8 класів вкотре занурилися у чудовий і невичерпний світ поезії нашої землячки, поетеси, Почесного громадянина міста Світлани Решетової. На уроках літератури рідного краю вони читали вірші, аналізували їх, висловлювали свої міркування, а отже, вчилися розкривати красу й унікальність поезії, яка так чудово показує наш рідний край і вчить його любити. Учні 9 класу провели велику підготовчу роботу і в рамках Тижня презентували свої дослідження з розвитку національної мови, її значення в житті людей. У своїх роботах вони висвітлили питання виникнення й розвитку нашої мови, значення праць видатних мовознавців для її становлення.
Також традиційно 9 листопада учні 3-9 класів взяли участь у І (шкільному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та у написанні радіодиктанта. А наприкінці Тижня його логічним завершенням і яскравим акордом стало Свято рідної мови для учнів 5-9 класів.

Тиждень української писемності та мови у Бахмутській школі №2Тиждень української писемності та мови у Бахмутській школі №2Тиждень української писемності та мови у Бахмутській школі №2Тиждень української писемності та мови у Бахмутській школі №2

Останні статті на сайті