Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 85 гостей.

Презедент України

«Будівельна амністія»

Переглядів: 10755
04.03.2019 - 14:13

У разі наявності самочинно побудованих будівель та споруд Ви можете скористатися будівельною амністією.

Термін дії - не обмежений.

Приймаються в експлуатацію об'єкти будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельних ділянках відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт, а саме:

  • індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, а також господарські (присадибні) будівлі і споруду загальною площею до 300 квадратних метрів, збудовані у період з 05 серпня 1992 року по 09 квітня 2015 року;
  • будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, збудовані до 12 березня 2011 року.

Для того, щоб легалізувати самочинно збудовану нерухомість за механізмом «будівельної амністії» замовнику треба подати до відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю Бахмутської міської ради через ЦНАП заяву про прийняття такого об’єкта в експлуатацію, до якої додаються:

  • один примірник заповненої декларації (скачати бланк документу можна на офіційному сайті ДАБІ у розділі «Бланки документів»;
  • звіт про проведення технічного обстеження об’єкта з інформацією щодо можливості його надійної та безпечної експлуатації;
  • засвідчену в установленому порядку копію документа про право власності чи користування земельною ділянкою;
  • засвідчену в установленому порядку копію технічного паспорта.

Технічне обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів включно, а також господарських (присадибних) будівель і споруд загальною площею до 100 квадратних метрів включно проводиться виконавцем (експертом (інженером) з технічної інвентаризації) під час їх технічної інвентаризації лише за результатами попереднього (візуального) етапу обстеження з проставленням у технічному паспорті відмітки про проведення технічного обстеження.

Рішення про реєстрацію декларації або її повернення на доопрацювання замовник отримає протягом 10 робочих днів з дня подання заяви.

Датою прийняття в експлуатацію об'єкта є дата реєстрації декларації про готовність об'єкта до експлуатації.

 Зареєстрована декларація є підставою для укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об'єкт необхідних для його функціонування ресурсів - води, газу, тепла, електроенергії та оформлення права власності на нього.

Звертаємо увагу, що будівельна амністія не передбачає сплати громадянами штрафних санкцій.

Більш детальну інформацію Ви можете отримати звернувшись до відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю Бахмутської міської ради, який знаходиться за адресою: м. Бахмут, вул. Миру, 44, каб, 515, 526 (тел. 446078, 441326)

Останні статті на сайті