Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 312 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Майбутні керівники дошкільних закладів опановують мистецтво управління охороною праці

Переглядів: 3319
16.12.2014 - 12:32

Серед категорій, за допомогою яких прийнято характеризувати установу освіти, звичайно виділяють якісні показники навчання та виховання, матеріально-технічні. Однак, вони займають провідне положення лише в тому випадку, якщо дотримано основну умову діяльності закладу як суб'єкта господарювання − забезпечується безпечні, нешкідливі умови праці та навчання і виховання.

Вивченню й вирішенню проблем, пов'язаних із організацією роботи з охорони праці в дошкільному закладі, було присвячене засідання клубу «Перспектива» для резерву керівників дитячих установ відділу освіти, яке відбулось на базі дошкільної установи №27 «Зірочка».

Керівник клубу, спеціаліст відділу освіти Рязанцева Вікторія, прокоментувала та надала роз’яснення до нормативно-правових актів, які регламентують діяльність навчальних закладів з охорони праці, що забезпечило можливість практичного використання нормативної бази з окресленого питання в безпосередній діяльності завідувача.

Систему управління охороною праці в дошкільному закладі презентувала завідувач дошкільної установи №27 «Зірочка» Кучеренко Валентина, акцентувавши увагу присутніх на організаційній роботі, управлінському супроводі методичних заходів, документальному оформленні діяльності з охорони праці.

Ключовим питанням під час засідання клубу було вироблення системи адміністративно-громадського контролю за створенням безпечних умов роботи та навчально-виховного процесу, яке розкрила завідувач дошкільного закладу №16 Чичайкіна Юлія.

Не залишились поза увагою учасників зустрічі і питання попередження травматизму працівників та вихованців дитячого садка. Під час практичної діяльності був вироблений алгоритм розслідування нещасних випадків під час навчально-виховного процесу.

Орієнтуючись на професійні запити педагогів, головний спеціаліст – начальник служби охорони праці та безпеки життєдіяльності відділу освіти Помінов В’ячеслав впродовж усього засідання надавав методичні рекомендації, інформаційно-консультативну допомогу за запитом, а також в якості головного експерта оцінював результати спільної роботи слухачів щодо виконання запропонованих завдань.

Підсумком роботи клубу стало вихідне анкетування, яке дозволило оцінити ефективність обраних форми та методів проведення засідання.

За відгуками слухачів, така форма співпраці стимулює творчий потенціал педагогів на будь-якому етапі їх професійної діяльності, забезпечує добре засвоєння теоретичних знань і практичних навичок, дотримання правил безпечної поведінки та захисних принципів, що допомагають у різних ситуаціях життєдіяльності педагогічного колективу.

Вивченню й вирішенню проблем, пов'язаних із організацією роботи з охорони праці в дошкільному закладі, було присвячене засідання клубу «Перспектива» для резерву керівників дитячих установ відділу освітиВивченню й вирішенню проблем, пов'язаних із організацією роботи з охорони праці в дошкільному закладі, було присвячене засідання клубу «Перспектива» для резерву керівників дитячих установ відділу освітиВивченню й вирішенню проблем, пов'язаних із організацією роботи з охорони праці в дошкільному закладі, було присвячене засідання клубу «Перспектива» для резерву керівників дитячих установ відділу освіти