Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Переглядів: 1964
13.03.2015 - 07:40

Поезія Шевченка давно стала нетлінною частинкою духовного буття українського народу. Шевченко для нас – не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, з чого черпають сили і надії. У загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах відбулись святкування до дня народження геніального українського поета.

10 березня в Часовоярському Центрі дитячої та юнацької творчості вихованці гуртків «Сольний спів» (керівник гуртка Зінаїда Артюхіна) та «Юні туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Ольга Мокроусова) підготували та провели урок пам’яті «Шевченкове слово у віках не старіє». Діти співали пісні на слова Т.Г. Шевченка, читали вірші, провели вікторину «Ми нащадки твої, Кобзарю». У присутніх з’явилася ще одна нагода доторкнутися до творчого надбання великого Кобзаря, перегорнути деякі сторінки життя, прислухатися до шевченківської думки та слова. Окрасою заходу стала виставка творчих робіт вихованців ЧЦДЮТ «В серці маю Україну», на якій були представлені сповнені щирості і безпосередності дитячої душі художні роботи вихованців студії образотворчого мистецтва (керівник гуртка Світлана Дорохова) та гуртка «Виготовлення іграшок-сувенірів» (керівник Ольга Ляш) з бісеру, холодного фарфору, вишиті композиції, витинанки та малюнки.

У Соледарському Центрі дітей та юнацтва в приміщенні бібліотеки-філіалу №7 Артемівської міської ЦБС відбувся конкурс читців, присвячений 201-й річниці від дня народження видатного українського письменника і поета Тараса Шевченка «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Під час конкурсу, у якому приймали участь учні Соледарських шкіл №13 та №14, вихованці СЦДЮ, панував творчий настрій маленьких акторів, який передавався батькам та журі. Усі учасники конкурсу були нагороджені грамотами.

В Артемівській школі №18 відбувся щорічний міський конкурс «Кращий читець - 2015», у якому взяли участь 38 учнів 3 і 4 класів шкіл міста Артемівська. Діти, потрапивши у невимушену атмосферу творчості, ніби розквітали, змінювалися, дивували багатогранністю своїх умінь і можливостей. Виступи учасників конкурсу оцінювалися за художнім рівнем виконавської майстерності, виразністю та сценічною культурою, відповідністю репертуару, творчим підходом у доборі репертуару.

Такі заходи сприяють популяризації та пропаганді творів українських поетів, розвитку мистецтва художнього слова, вдосконалення і підвищення виконавської майстерності учнів.

20150310_141313dscn8134