Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 65 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Донецька митниця ДФС: у 2016 році на 42% виявлено більше порушень митних правил

Переглядів: 764

Протягом 2016 року Донецькою митницею ДФС виявлено та задокументовано 61 порушення митних правил, що на 42% більше, ніж за січень-грудень 2015 року (35 порушень). Із загальної кількості справ у 18 випадках вилучено предмети правопорушень на загальну суму майже 120 тис. гривень. На розгляд до суду направлено 20 справ про порушення митних правил на суму понад 937 тис. гривень. Також, у звітному періоді було виявлено факт незаконного переміщення наркотичних засобів через митний кордон України, а саме таблеток "трамадол".
Протягом року активно проводилась робота у напрямку взаємодії з правоохоронними органами Донецької області щодо протидії порушенням митного законодавства України.
Так, упродовж дванадцяти місяців 2016 року співробітниками управління протидії митним правопорушенням Донецької митниці ДФС спільно із представниками правоохоронних та контролюючих органів проведено 19 спільних заходів, в результаті яких виявлено 17 порушень митних правил з реально вилученими предметами на суму майже 35 тис. гривень.
За результатами проведеної у 2016 році роботи до державного бюджету перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на загальну суму майже 260 тис. грн, що на 47% або на 135 тис. грн більше ніж торік.
В результаті аналітично-пошукової роботи у звітному році Донецькою митницею ДФС до митних органів країн СНД, ЄС та Грузії направлено 10 запитів з метою перевірки достовірності відомостей, зазначених у документах, які надавались суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності під час здійснення митного оформлення товарів.
Одним із фактів виявлених порушень митних правил за результатами проведеної роботи у році, що минув, є випадок незаконного переміщення предметів правопорушення через митний кордон України, а саме експорту продуктів харчування з використанням документів, які містять неправдиві відомості.
Встановлено, що суб’єктом господарювання протягом квітня-вересня 2016 року, здійснено ризикові зовнішньоекономічні операції під час вивезення товару «продукти харчування». Суб’єктом здійснено експорт товарів за 14 митними деклараціями у кількості майже 280 тис. кг на загальну суму більше 120 тис. доларів. Згідно з наданими до митного оформлення документами, товари повинні були відправлятись автомобільним транспортом до Республіки Грузія через територію Російської Федерації.    
В ході проведення перевірки встановлено, що перевантаження товару здійснювалось біля міжнародного пункту пропуску «Успенка-Матвєєв Курган», де на теперішній час припинено рух автомобільного транспорту.
У подальшому було встановлено, що фактично товари ввозились до тимчасово непідконтрольної території України. На міжнародний запит Донецької митниці до митних органів Республіки Грузія щодо митного оформлення вищезазначених товарів встановлено, що митне оформлення товарів у Грузії не здійснювалось.
Таким чином, суб’єктом підприємницької діяльності було сформовано суми до бюджетного відшкодування ПДВ за серпень 2016 року за рахунок здійснення експортних операцій шляхом експорту товару з подальшим їх поверненням до України через непідконтрольні пункти пропуску без відповідного документального оформлення.
За даним фактом Прокуратурою Донецької області до Єдиного реєстру досудових розслідувань  внесено відомості про кримінальне правопорушення за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. На теперішній час досудове слідство триває.